Προληπτική Ιατρική

Στην προληπτική ιατρική οφείλεται η μεγαλύτερη επιτυχία της πρωτογενούς πρόληψης που είναι η καταπολέμηση σοβαρών λοιμωδών νόσων αλλά και η έγκαιρη-πρώιμη διάγνωση (δευτερογενή πρόληψη) που αποσκοπεί στην καλύτερη θεραπεία και έκβαση νοσημάτων τα οποία δεν έχουν ακόμη εκδηλωθεί κλινικά. Σε επίπεδο δευτερογενούς πρόληψης , οι εξετάσεις προ-κλινικού ελέγχου είναι ιδιαίτερα σημαντικές γιατί μειώνουν τις επιπλοκές και συχνά αυξάνουν την πιθανότητα πλήρους ίασης.

Σήμερα τα νοσήματα του «πολιτισμού» και της «κοινωνίας της αφθονίας» (καρδιαγγειακά, καρκίνος, ατυχήματα, αυτοκτονίες), που αποτελούν την κύρια απειλή για την υγεία έχοντας αντικαταστήσει τα λοιμώδη νοσήματα, μπορούν να μειωθούν σημαντικά με την εφαρμογή προγραμμάτων πρωτογενούς πρόληψης . 

Στα πλαίσια του προληπτικού ελέγχου συνταγογραφούνται ανά ηλικιακή ομάδα , εξατομικευμένα και κατόπιν λήψης ιστορικού και κλινικής εξέτασης από τον γιατρό , οι παρακάτω απεικονιστικές και εργαστηριακές εξετάσεις:

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αξιολογούνται από τον γιατρό, δίδεται η κατάλληλη θεραπεία ή ο ασθενής μπαίνει σε θεραπευτικό πρωτόκολλο είτε παραπέμπεται στην πρέπουσα ειδικότητα εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Αποκτήστε τον προσωπικό σας φάκελο πρόληψης , παρακολούθησης και προαγωγής υγείας από τον οικογενειακό σας γιατρό καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των παθήσεων  προλαμβάνεται και αντιμετωπίζεται.

Για περισσότερες πληροφορίες ή ραντεβού με τον ιατρό, επικοινωνήστε με το ιατρείο μας, εδώ