Το οξυγόνο που αναπνέουμε υπάρχει στον αέρα ως ζεύγος ατόμων οξυγόνου. Το όζον αποτελείται από τρία άτομα οξυγόνου αντί δύο. Είναι η προσθήκη του τρίτου ατόμου οξυγόνου που το καθιστά υπερσυμπιεσμένο οξυγόνο, το οποίο είναι ασταθές και έχει την τάση το ένα άτομο να φεύγει και να ενώνεται με άλλα μόρια. Αυτή η αστάθεια  του δίνει όλες τις θαυμάσιες ιατρικές του ιδιότητες.

Η θεραπεία με όζον μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλές χρόνιες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των χρόνιων λοιμώξεων (Lyme, ιογενείς, μυκητιασικές), αυτοάνοσα νοσήματα, κολίτιδα, αλλεργίες, προβλήματα ουροδόχου κύστης, σκλήρυνση κατά πλάκας, χρόνια κόπωση, οξείες λοιμώξεις, μυοσκελετικά προβλήματα όπως  τενοντίτιδες , οσφυαλγίες (κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου), ισχιαλγίες, αυχενικό σύνδρομο, αρθρίτιδα γονάτου, ινομυαλγία, Herpes Zoster και Simplex, ακμή, φλεβική ανεπάρκεια. 

Για να αναφέρουμε μερικές από τις εφαρμογές.

  1. Το όζον είναι ένας ισχυρός ρυθμιστής του ανοσοποιητικού συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι όταν το ανοσοποιητικό σύστημα ενεργοποιηθεί (αυτοανοσία), το όζον θα το ηρεμήσει. Επίσης, όταν το ανοσοποιητικό σύστημα εξαντληθεί (χρόνιες λοιμώξεις, καρκίνος, κλπ.), Το όζον θα το ενδυναμώσει. Αυτό συμβαίνει με τη μοναδική αλληλεπίδραση του όζοντος με τα λευκά αιμοσφαίρια για την απελευθέρωση των  αγγελιοφόρων που ονομάζονται κυτοκίνες.
  2. Το όζον διεγείρει την αυξημένη πρόσληψη οξυγόνου μέσω ενός ειδικού ενζύμου που ονομάζεται DPG. Ελλείψει επαρκούς DPG τα κύτταρα μας λιμοκτονούν από οξυγόνο.
  3. Το όζον βελτιώνει την κυκλοφορία. Αυτό επιτυγχάνεται με τη βελτίωση της χαρακτηριστικής ροής του αίματος ως υγρού. Πολλοί ασθενείς με χρόνιες φλεγμονώδεις καταστάσεις  έχουν μειωμένη κυκλοφορία. Η συγκεκριμένη ιδιότητα του όζοντος έχει εφαρμογή ακόμη και σε δερματολογικά νοσήματα όπως η κυτταρίτιδα και λιπώματα.
  4. Το όζον αυξάνει την αντιοξειδωτική προστασία περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη θεραπεία. Οι περισσότεροι ασθενείς με χρόνια ασθένεια έχουν εξαντλήσει την αντιοξειδωτική ικανότητα. Ως επί το πλείστον σε αυτό αποδίδονται οι αντιγηραντικές ιδιότητες.
  5. Το όζον είναι ένα ισχυρό διεγερτικό μιτοχονδρίων. Τα μιτοχόνδρια είναι η πηγή ενέργειας για κάθε κύτταρο στο σώμα σας. Η θεμελιώδης αιτία πίσω από όλες τις χρόνιες παθήσεις από τον διαβήτη, τις καρδιακές παθήσεις, τον καρκίνο, τη χρόνια κόπωση κλπ, είναι η μειωμένη παραγωγή ενέργειας από τα μιτοχόνδρια.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι οζόνο-θεραπείας , εφαρμόζω ιατρικά πρωτόκολλα πιστοποιημένα από την Ιταλική Εταιρεία Οξυγόνο-Οζόνο Θεραπείας S.I.O.O.T και εγκεκριμένα από το υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα:

Μεγάλη αυτομετάγγιση

Κατόπιν λήψης 100-150 ml φλεβικού αίματος σε έναν ειδικό πιστοποιημένο ασκό, γίνεται τοποθέτηση σε ανακινητήρα ασκών αίματος και εμπλουτίζεται με μείγμα οξυγόνου-όζοντος. Στη συνέχεια μεταγγίζουμε τον οζονοποιημένο, πλέον, ασκό αίματος. Η συγκεκριμένη μέθοδος διαρκεί περίπου 30 λεπτά.

Μεγάλη αυτομετάγγιση
Μεγάλη αυτομετάγγιση

Εφαρμογές

Αντενδείξεις Μεγάλης Αυτομετάγγισης

Μικρή αυτομετάγγιση

Κατά ανάλογη πρακτική κατόπιν λήψης λίγων κυβικών εκατοστών αίματος προσθέτω μείγμα οξυγόνου όζοντος με τη διαφορά ότι σε αυτήν την περίπτωση ακολουθεί ενδομυική ένεση.

Εφαρμογές

Οζονοθεραπεία - Μικρή αυτομετάγγιση
Οζονοθεραπεία - Μικρή αυτομετάγγιση

Με εμφύσηση του ορθού, του κόλπου ή της ουροδόχου κύστης

Με ειδικό καθετήρα και σε συγκεκριμένες ποσότητες και συγκεντρώσεις εμφύσηση μείγματος οξυγόνου-όζοντος για αναλγητική, αντιφλεγμονώδη ή αντιμικροβιακή αγωγή.

Εφαρμογές

Οζονοθεραπεία - Εμφύηση

Ενέσιμος και ανάλογα την ανατομική θέση διαφορετικές συγκεντρώσεις μείγματος Οξυγόνου-Οζοντος ενδοαρθρικά, υποδόρια και ενδομυικά.

Εφαρμογές

Για περισσότερες πληροφορίες ή ραντεβού με τον ιατρό, επικοινωνήστε με το ιατρείο μας, εδώ